Kaukolämpö - Ympäristön ystävä

Keskeytysinfo
KESKEYTYSINFO: Lämmönjakelu toimii normaalisti.

Yritysesittely

Historia

Loimaan Kaukolämpö Oy on perustettu vuonna 1979 ja yhtiö toimii Loimaalla lämmön tuottajana ja jakelijana. Lämpöä tuotettiin aluksi siirrettävissä raskasöljyä käyttävissä lämpökeskuksissa. Keskuksia on rakennettu, siirretty ja poistettu verkon teontarpeen mukaisesti.

 

Toiminta aloitettiin Nurmen asuntoalueelle samaan aikaan rakennettujen kerrostalojen lämmittämisellä. Heti ensimmäisinä vuosina rakennettiin lämpöjohtoa jo Heimolinnankadulle ja siitä rakentaminen eteni Vesikoskenkadulle. Lämmittäminen tapahtui ns. siirrettävillä lämpökeskuksilla Nurmen, Hulmin, Teollisuuskylän ja Satakunnantien lämpökeskuksista.

 

Merkittävä toiminnan laajentuminen tapahtui vuonna 1984, kun Loimaan aluesairaala liitettiin lämpöverkkoon ja sen omat lämmityskattilat hävitettiin. Satakunnantien varteen laitettiin lämpökeskus lämmittämään sairaalaa ja lähitaloja.

 

Keskeisiä päätöksiä tehtiin myös 80- ja 90-lukujen taitteessa, kun päälämmöntuotantopaikka päätettiin sijoittaa Hulmin alueelle. Kyseistä paikka oli pitkään suunniteltu ja kaavoituksella oli varauduttu hankkeen onnistumiseen.

 

Vuonna 1997 rakennettiin ensimmäinen kiinteää polttoainetta, pääasiassa puuta, polttava laitos Hulmin Lämpövarikolle. Liittyjämäärän lisääntyessä kasvoi tehontarve niin, että 2005 rakennettiin toinen kiinteän polttoaineen kattilalaitos. Puulla pystytään tällä hetkellä tuottamaan yli 90% koko lämmön tarpeesta. Varapolttoaineaineina ovat jyrsinturve ja öljypolttoaineet. Öljykeskuksia käytetään kuormitushuippujen tasaamiseen ja laitekorjausten aikana.

Nykyhetki

Yrityksen visiona on tarjota lämpöä koteihin ympäristöä säästäen. Tästä viestiin myös yrityksen slogan: Kaukolämpö - Ympäristön ystävä.

Copyright Loimaan Kaukolämpö Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia